Vergeten slachtoffers in de oorlog - ClientondersteuningPLUS
Vergeten slachtoffers in de oorlog

“De werkelijkheid over deze groep, mag nooit meer worden vergeten.”

Blog van Conny Kooijman – Ervaringsdeskundige

Conny is Ervaringsdeskundige bij ClientondersteuningPLUS. Ze heeft een lichte verstandelijke beperking en vertelt waar zij tegenaan loopt. Als Ervaringsdeskundige kan ze als geen ander vertellen hoe het is om een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking te hebben. Ze spreekt uit eigen ervaring of over de ervaringen van mensen uit haar omgeving.

Conny is op 7 november naar de uitreiking van een boek geweest over de vergeten slachtoffers in de oorlog: psychiatrisch patiënten en gehandicapten. Een onderwerp dat haar erg aangrijpt. Het boek gaat over het Nederlandse krankzinnigenwezen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is ook in deze tijd actueel. Want hoe gaan we om met gehandicapten en psychiatrisch patiënten tijdens een oorlog? Hoe maken zij het mee? De impact op deze kwetsbare groep is groot en daar wil Conny graag aandacht voor vragen.

In 2018 én 2020 stond Conny daarom al in Den Dolder om deze groep Vergeten Slachtoffers te herdenken. Hier werd een mooi artikel over geschreven dat we graag met jullie willen delen.