Veelgestelde vragen over zorg en ondersteuning- ClientondersteuningPLUS

Algemeen

 

+ Wanneer heb ik recht op gratis cliëntondersteuning?

U heeft altijd recht op gratis cliëntondersteuning, dit staat in de wet. In sommige gevallen biedt de gemeente waar u woont cliëntondersteuning. Heeft u een Wlz indicatie? Dan wordt u door het zorgkantoor dooverwezen naar de gecontracteerde organisatie. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.clientondersteuning.co.nl

ClientondersteuningPLUS kunt u gratis inschakelen wanneer u een Wlz indicatie heeft en woont in een regio waarvoor wij gecontracteerd zijn. Bekijk hier ons werkgebied. Indien u onder één van onze andere overeenkomsten of projecten valt (zie hier), of uw zorgverzekeraar of die van uw mantelzorger, dan worden onze diensten als mantelzorgmakelaar vergoed. (zie link naar PDF BMZM).

+ Hoe onafhankelijk zijn de cliëntondersteuners van ClientondersteuningPlus?

Ons team heeft geen enkele binding met zorgaanbieders, wijkteams, indicatiestellers, gemeenten of zorgverzekeraars. Wij toetsen onze onafhankelijkheid door maandelijkse intervisie. Mocht u desondanks vragen hebben over onze onafhankelijkheid, horen wij dat graag.

+ Wat zijn de kwalificaties van de cliëntondersteuners / mantelzorgmakelaars?

Alle cliëntondersteuners van ClientondersteuningPlus zijn HBO opgeleid en lid van de Beroepsvereniging Clientondersteuners van Mensen met een Beperking (BCMB) engeregistreerd bij het register van cliëntondersteuners bij het Registerplein. De mantelzorgmakelaars zijn lid van de Beroepsvereniging van MantelzorgMakelaars (BMZM) en geregistreerd bij het register van mantelzorgmakelaars bij het Registerplein.