Veelgestelde vragen > Algemeen

Algemeen

 

+ Wanneer heb ik recht op gratis cliëntondersteuning?

U hebt recht op gratis cliëntondersteuning als u een geldige Wlz indicatie hebt. Als u deze heeft en u woont in de regio waarvoor ClientondersteuningPLUS gecontracteerd is (bekijk hier ons werkgebied), kunnen wij u gratis helpen.

 

+ Er is geen Wlz indicatie, wanneer kan ik gebruik maken van een mantelzorgmakelaar?

Wanneer er geen Wlz indicatie is maar u heeft een vraag over zorg of mantelzorg kunnen wij u ook helpen. De zorgverzekeraar van zorgvrager of mantelzorger vergoedt in veel gevallen onze diensten (mantelzorgmakelaar) Zie ook www.regiomantelzorgmakelaars.nl

Vergoedingenoverzicht mantelzorgmakelaar Pdf-vergoedingen (zie bijlage, 2019 is nog in de maak bij BMZM)

 

+ Hoe onafhankelijk zijn de cliëntondersteuners van ClientondersteuningPlus?

Ons team heeft geen enkele binding met zorgaanbieders, wijkteams, indicatiestellers, gemeenten of zorgverzekeraars. Wij toetsen onze onafhankelijkheid door maandelijkse intervisie. Mocht u desondanks vragen hebben over onze onafhankelijkheid, horen wij dat graag.

 

+ Wat zijn de kwalificaties van de cliëntondersteuners / mantelzorgmakelaars?

Alle cliëntondersteuners van ClientondersteuningPlus zijn HBO opgeleid en lid van de Beroepsvereniging Clientondersteuners van Mensen met een Beperking (BCMB) en/of geregistreerd bij het register van cliëntondersteuners bij het Registerplein. De mantelzorgmakelaars zijn lid van de Beroepsvereniging van MantelzorgMakelaars (BMZM) en geregistreerd bij het register van mantelzorgmakelaars bij het Registerplein.

 

Wilt u hulp en advies van een onafhankelijke professional? Neem contact op en we gaan direct voor u aan de slag.