Uitnodiging herhaalprik tegen corona voor zorgprofessionals - ClientondersteuningPLUS
Uitnodiging herhaalprik tegen corona voor zorgprofessionals

Bron: RIVM en PerSaldo

Heb jij als zorgprofessional contact met patiënten of cliënten? Dan kun je vanaf vandaag voorrang krijgen op de herhaalprik tegen het coronavirus.

De overheid verwacht dat de corona besmettingen in de winter weer gaan oplopen. De overheid vindt het belangrijk dat mensen die meer risico lopen bij een besmetting met corona, extra beschermd worden. Daarom kunnen zorgverleners vanaf 19 september 2022 een herhaalprik krijgen bij de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst Dienst).

(PGB) Zorgverleners en ZZP’ers in de zorg 

Werkgevers die aangesloten zijn bij een Branchevereniging, ontvangen van hun branchevereniging de noodzakelijke informatie hoe zij hun medewerkers kunnen aanmelden voor de herhaalprik. Ben jij een werkgever, PGB medewerker, of ZZP’er in de zorg, maar niet aangesloten bij een branche vereniging? Dan biedt SoloPartners in opdracht van het ministerie van VWS de uitnodiging aan zodat alle zorgmedewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning, voorrang kunnen krijgen op de herhaalprik tegen het coronavirus. 

Let op: Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen zich nog niet aanmelden. Relevante informatie voor hen volgt nog.

Wanneer?

Heeft de zorgverlener 3 maanden of langer geleden de laatste prik of een coronabesmetting gehad? Dan kan hij/zij vanaf nu een afspraak bij de GGD maken.

Heeft de zorgverlener de griepprik gehad of krijgt hij/zij deze snel? Dan mag de zorgverlener beide vaccinaties tegelijk of kort na elkaar halen.

Hoe maakt je als zorgverlener een afspraak?

Is jouw werkgever verbonden aan een branche vereniging, vraag dan aan je werkgever naar meer informatie. Ben je ZZP’er, niet lid van een branchevereniging of werk je via PGB? Ga dan via onderstaande link naar het aanmeld formulier van Solopartners om een afspraak te maken. Na het invullen van het formulier wordt de zorgverlener online doorverwezen naar de GGD, waar de mogelijkheid is om voorkeursdata en dagdelen aan te geven. Binnen 5 dagen ontvangt de zorgverlener de afspraakbevestiging via een e-mail met daarin de datum, het tijdstip en de GGD-locatie. In deze afspraakbevestiging staat een barcode die gescand wordt op de locatie.

Lukt het niet om naar de afspraak te komen, dan kan deze online worden verzet of afgezegd. Hoe dat moet, staat in de afspraak bevestiging.