Cliëntondersteuner aan het woord: Johan Pap - ClientondersteuningPLUS
Cliëntondersteuner aan het woord: Johan Pap

“Heerlijk dat ik tijdens de vakantie mag werken om dit soort successen mee te maken!”

Blog van Johan Pap, cliëntondersteuner bij ClientondersteuningPLUS

Dit jaar was ik er vroeg bij, ik had mijn vakantie al voor eind mei gepland en ik plande ook nog een weekje in juni. Heerlijk voor het werk, want zo was ik de hele zomer aanwezig om te werken!

Een collega belt me op of ik een vraag voor hem waar wil nemen. Prima, geen probleem, ik ben er toch! Waarschijnlijk past het prima in de planning, mits het aanbod voor de desbetreffende cliënt voor een 24/7 plek doorgaat. 

Ik had het natuurlijk kunnen weten… zo`n aanbod is meestal te mooi om waar te zijn. Zo ook nu. Net voor het weekend, nog voordat mijn collega zijn out-of-office kon aanzetten, bleek dat dit aanbod niet door zou gaan.

Dat is dan ineens aanpoten. Wat nu? Maandag zou hij uit de noodopvang gezet worden. Zou dat echt? Ja, dat zal echt! Ik heb dan wel geen vakantie, maar nèt die maandag werk ik niet.

Op die bewuste vrijdag dus ‘alle hens aan dek’ via de bestaande app groep rondom deze cliënt. En het belangrijkste: zorgen dat hij gemobiliseerd werd! Ik had namelijk contact opgenomen met een zorgaanbieder in de woonplaats waar hij wil wonen. Maar die zorgaanbieder kon pas maandag teruggebeld worden.

Maandag zou hij op straat staan. Gelukkig heeft de betrokken gemeente, gelijk ‘alle hens aan dek’ geroepen door mijn berichten. Zo regelden ze voor die nacht gelijk een hotel.

Dinsdagmorgen bleek dat cliënt zelf in het weekend een mail had gestuurd naar die zorgaanbieder. Op maandag heeft hij, volgens afspraak die zorgaanbieder gebeld. Gelijk die dinsdag was de  intake! 

Verrast belde ik hem dinsdagmorgen op met de vraag of ik ook bij die intake kon zijn! Dat wilde hij graag. Een uurtje later ontmoette ik hem. Tijdens het gesprek leek het erop of ook deze aanbieder een aanbod zou doen. Ongelovig vroeg ik of ik het goed begreep… Ze gaven aan dat ze wel een plekje voor hem hadden. De eerste nacht zou nog niet optimaal zijn, maar de dag erna hadden ze een appartement beschikbaar. 

Wow, dat geloof je niet toch? Heerlijk dat ik tijdens de vakantie mag werken om dit soort successen mee te maken!