Ti-ta-tovenaar - ClientondersteuningPLUS
Ti-ta-tovenaar

Blog van: Peter van Wolferen

… en gaat het niet zoals ik wil, dan doe ik dit en alles staat stil.

Als kind heb ik me vaak afgevraagd wat dat “dit” dan was want even de boel stilzetten leek mij reuze handig (vooral als ik iets had uitgevreten, maar daar gaat het nu niet over).

Helaas is het mij nooit gelukt om dat “dit” te vinden. Terwijl het toch niet zo moeilijk zou moeten zijn want in mijn werk zie ik heel regelmatig dat anderen daar wel toe in staat zijn. Oké, niet alles staat stil maar de zorg of een deel daarvan wel. Degene die dat veroorzaken lijken daar over het algemeen weinig last van te hebben (als ze het al opmerken), voor mijn cliënten levert het problemen op.

1: Cliënt wordt overgedragen naar een andere arts. De nieuwe behandelaar ontvangt geen info dus als we na een week of 4 eens bellen wanneer er een afspraak gemaakt kan worden dan weet niemand ervan. Natuurlijk kan een dossier kwijtraken maar met een telefoontje of mailtje om te vragen of de stukken zijn aangekomen is dit toch op te lossen. De nieuwe behandelaar meldt na 1 gesprek dat zij ook niet de juiste persoon is voor dit probleem. Wel is iedereen het er over eens dat er snel iets moet gebeuren. Dat was 2 maanden geleden…………

2: Tijdens een overleg uiten ouders hun ontevredenheid over de zorg. De nieuwe teammanager (nummer 5 binnen 2 jaar) gaat bij een aantal medewerkers navraag doen. En dat duurt maanden ivm ziekte, zwangerschap, vakantie en feestdagen. En gedurende die maanden verandert er niets aan de zorg, of beter gezegd, geen zorg. Ergens stokt het proces en niemand weet door wie of hoe. Tegen de tijd dat er eindelijk duidelijkheid zou moeten komen is de teamleider alweer vervangen.

3: Cliënt zit op de verkeerde locatie. En bij ieder overleg wordt gemeld dat de afspraken om deskundigen in te schakelen nog niet gelukt zijn. Meer dan 10 maanden zijn er nodig om een fysiotherapeut in te schakelen. En ondertussen loopt de cliënt nauwelijks meer. Iedereen zegt zich zorgen te maken over de achteruitgang in haar conditie. En er moet een diëtist ingeschakeld worden want ze wordt zo zwaar (we zitten pas op maand 4 dus ik verwacht dat dat nog even gaat duren).

Het mooie van het stilzetten bij Ti ta tovenaar was dat iemand uit de situatie kon stappen, het van een afstandje bekijken en de boel ten goede veranderen. En dan liep alles weer door. Die elementen zie ik in de praktijk jammer genoeg zelden terug. Dus alle mensen die “dit” kunnen zou ik willen vragen de afleveringen even af te kijken. Het blijft anders bij “half” werk!