Tariefswijzigingen zorgovereenkomsten 2023 - ClientondersteuningPLUS
Tariefswijzigingen zorgovereenkomsten 2023

In verband met stijgende inflatie en daarop volgende extra maatregelen, heeft het kabinet een extra indexatie van het PGB (WLZ) aangekondigd voor 2023. De indexatie van het PGB bedraagt 5,99% dus is het tijd om langzamerhand met uw zorgverlener(s) de wijzigingsovereenkomsten te gaan voorbereiden. Hieronder beschrijven we in het kort welke stappen u moet nemen. Ook geven we u de maximale uurtarieven door.

De maximumtarieven in de Wlz wijzigen als volgt 

  • Uurtarief voor formele zorg: was € 68,30 wordt € 72,39
  • Uurtarief voor informele zorg: was € 21,68 wordt € 22,98
  • Tarief voor dagbesteding per dagdeel: was € 62,88 wordt € 66,65

*Dit geldt ook voor de extra regelingen. Zo is een Ekt 25% van het gehele budget en dat is nadat het budget is geïndexeerd.

Hoe voert u deze tariefswijzigingen door? 

Wanneer u nog gebruik maakt van de portal van de sociale verzekeringsbank kunt u op de website van de SVB een wijzigingsovereenkomst downloaden.

Voor ZZP ers, informele zorgverleners en familieleden in de 1e en 2e lijn maakt u gebruik van de wijzigingsovereenkomst voor zorgverleners. Ontvangt u zorg van een zorginstelling, maak dan gebruik van de wijzigingsovereenkomst voor zorginstellingen.

U vermeldt in de overeenkomst dat de wijziging ingaat per 1 januari 2023 en dat u het tarief wilt aanpassen. Zorg ervoor dat u de tarieven aanpast voor de zorgfuncties die u met uw zorgverlener heeft afgesproken. Wanneer de zorgverlener andere soorten zorg levert als dat u in het basiscontract heb afgesproken bent u genoodzaakt een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Dit kan niet worden gewijzigd met een wijzigingsovereenkomst.

Wanneer u gebruik maakt van de nieuwe portal mijnPGB.nl dan gaat u naar mijn overeenkomsten en selecteert u de overeenkomst die u wilt wijzigen. Vervolgens wijzigt u de tarieven en klikt u aan het einde van alle wijzigingen Zorgovereenkomst delen met zorg verlener. De zorgverlener krijgt bericht dat er wijzigingen zijn aangebracht in de Zorgovereenkomst. Hij/zij kan dan vervolgens accorderen waarna u het kan indienen via hetzelfde portal bij het zorgkantoor.

De kans is groot dat u niet de enige zult zijn die wijzigingen in de tarieven wil doorvoeren. Wees er snel bij, zo ontwijkt u opstoppingen in het systeem aan het einde van het jaar. Komt u er zelf niet helemaal uit en heeft u ondersteuning nodig? Neem dan gerust contact op met uw eigen cliëntondersteuner of neem contact met ons op via het algemene nummer 085 – 4866 700.

*Deze informatie is samengesteld met hulp van Rob Hansen, een van onze zeer gewaardeerde clientondersteuners bij ClientondersteuningPLUS