Sinterklaas bestaat niet - ClientondersteuningPLUS
Sinterklaas bestaat niet

Blog > Blog van Peter

Sinterklaas bestaat niet

Blog van Peter

Cliënt wil graag een vervoersvoorziening die buiten alle opties van gemeente of zorgverzekering valt. Nadat dat duidelijk geworden is wil cliënt graag weten wat er dan nog wel mogelijk is. We komen uit op fondsenwerving en crowdfunding.

Fondsen werven

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan blijkt al snel. Het is een zoektocht naar welke fondsen zich richten op de betreffende voorziening en ze hebben allemaal hun eigen formulieren. Al met al kost het nog heel wat tijd om dat uit te zoeken maar uiteindelijk lukt dat. En dan is het afwachten. Een aantal fondsen reageert heel snel, zowel wat betreft toewijzen als afwijzen. Cliënt houdt het nauwlettend bij en zijn stemming is een redelijke barometer van de gemaakte begroting.

 

Sneltekenaar

Cliënt is daarnaast een niet onverdienstelijk sneltekenaar. En hoewel hij dat nog niet eerder voor geld gedaan heeft besluit hij dat eens uit te gaan proberen. Vrienden zorgen voor een stevig tafeltje en met een paar mensen gaan ze enkele keren tijdens de markt mensen “lokken” om een origineel portret te laten maken.

De marktbezoekers lijken het wel leuk te vinden om te kijken maar zijn minder happig om zichzelf te laten uittekenen. Al met al levert het geen schip met geld op……….

 Tekenen wordt ook lastiger. Het waait en regent best vaak in Nederland.

 Na bijna een half jaar komen we nog een flink bedrag te kort. Het is de vraag of het allemaal wel haalbaar is.

 

Onverwachtse wending

En dan komt er ineens een hele onverwachte wending. Tijdens het opruimen van de tekenspullen raakt cliënt in gesprek met een toeschouwer. En ze blijken een gezamenlijke interesse te hebben. Bekijken elkaars foto’s op hun mobieltje en hebben een lang gesprek.

En ineens doet de toeschouwer een zeer genereus aanbod, hij biedt aan om het bedrag dat we nog tekortkomen bij te leggen.

 Cliënt belt mij zeer enthousiast. En ik heb mijn vragen. Het is wel een groot bedrag. Je kent hem niet. Weet je het wel zeker.

Maar ik krijg een telefoonnummer en heb een heel verrassend gesprek.

En na het sturen van een rekeningnummer wordt per kerende post een bedrag overgemaakt.

Binnenkort kunnen we naar een winkel om een voorziening te gaan kopen. Sinterklaas bestaat niet maar er loopt op zijn minst een persoon rond die erop lijkt.

Peter van Wolferen

Peter van Wolferen

Cliëntondersteuner

Reëel  Bondgenoot
Jurist  Klachten en bezwaren

Meer over Peter

Na de opleiding tot verpleegkundige heb ik een aantal jaren gewerkt in een psychiatrische instelling. Ondertussen heb ik de studie rechten gedaan met als afstudeerrichting gezondheidsrecht. Vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt als indicatiesteller bij het CIZ en bij de afdeling bezwaarzaken van een zorgverzekeraar. Ik ben daardoor in staat een vraag zowel verpleeginhoudelijk als juridisch te bekijken. Met een open oog voor de wensen van de cliënt maar reëel kijkend naar de mogelijkheden van regelgeving en organisaties.