Blog | Omdat onze verhalen verteld moeten worden
Omdat onze verhalen verteld moeten worden

Blog > Blog van Erika

Omdat onze verhalen verteld moeten worden

Blog van Erika van der Bilt

Al enige jaren blog ik. Eerst voor Lotje&co, daarna voor Mantelmama en het afgelopen jaar voor “Wat Niemand Weet”. Nu ga ik bloggen voor Clientondersteuning Plus en dat is best een grote stap.

Ons verhaal als gezin met een kind met een grote zorgvraag
Het lief en leed dat wij als gezin met een zorgintensief kind meemaakten vertrouwde ik toe aan het papier. Het luchtte op, haalde wat van de zwaarte af. De vele reacties deden mij altijd goed. Hoe meer er verteld wordt over het leven van een gezin met een kind met een grote zorgvraag hoe meer mensen zich bewust worden van de zwaarte, de gedwongen keuzes, de eenzaamheid en dat wat er ongevraagd allemaal nog meer bij komt kijken. Inmiddels ben ik niet meer primair “de moeder van”. Lotte is ruim een halfjaar geleden overleden en het zorg intensieve leven hebben wij daarmee achter ons gelaten. 

Deze herkenbare verhalen moeten ook verteld worden
Het bloggen blijft wel kriebelen, er zijn nog zoveel verhalen te vertellen. Al zijn het nu niet meer de verhalen met mijn eigen ervaringen maar die van mijn cliënten. Voor mij zijn het zeer herkenbare verhalen. Verhalen waar een hoop lief en leed achter zit. Verhalen die verteld moeten blijven worden.

Zoals het verhaal van familie L, waar voor de derde maal de aanvraag voor een aangepaste bus is afgewezen. Of het verhaal van Mieke. Zij ondervond dat na toekenning van een Wlz-indicatie alle reeds lopende zorg vanuit de zorgverzekeringswet per direct stopt en het opstarten van de Wlz-zorg een joekel van een paarse krokodil is.

Echter vraagt het verhaal van iemand anders vertellen een andere manier van woorden toevertrouwen aan het papier. Toen Cliëntondersteuning Plus de workshop “Bloggen als een Pro” op het programma plaatste, was ik dan ook meteen enthousiast. Vermoedelijk schreef ik mij als eerste in.

Elke week een blog van onze cliëntondersteuners met verschillende achtergronden
Trots mag ik melden dat er vanaf vandaag op de website van Cliëntondersteuning Plus elke week een blog verschijnt van één van de cliëntondersteuners. Elke cliëntondersteuner heeft een andere achtergrond van waaruit hij of zij blogt. Zo is er een cliëntondersteuner met een juridische achtergrond en één waarbij werken aan de inclusieve samenleving altijd als uitgangspunt heeft.

Ik ben één van die bloggende cliëntondersteuners en kijk er nu al naar uit mijn blogs te mogen schrijven.

ERIKA VAN DE BILT

ERIKA VAN DE BILT

Cliëntondersteuner

Zorgvuldig Goede luisteraar
Probleemoplosser Doortastend

Meer over Erika

Als moeder van een ernstig meervoudig beperkte dochter, ben ik uitgebreid in aanraking gekomen met alle mogelijke regelzaken rond de zorg en de combinatie van (speciaal)onderwijs en zorg. Mijn opgedane ervaring als moeder van een emb dochter maar ook die van ervaringsdeskundige, zet ik graag in om anderen te helpen. Ik kijk ernaar uit samen met u uit te zoeken, hoe ik u en uw gezin het beste kan helpen.