Nieuws en blogs

Nieuws

In onze blogs vertellen wij over onze ervaringen als cliëntondersteuners en mantelzorgers. Met voorbeelden uit de praktijk en herkenbare situaties. Natuurlijk houden wij u ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg.

Passende zorg voor wie dat nodig heeft

Passende zorg voor wie dat nodig heeft

Ypsilon heeft er hard voor geknokt: zo’n 10.000 mensen met een psychische stoornis hebben vanaf 1 januari 2021 recht op zorg vanuit de Wlz. Nu nog een indicatie krijgen. Karin Groen beschrijft hoe zij dat aanpakte voor haar zoon.

Lees meer
De wetten zorg & ondersteuning

De wetten zorg & ondersteuning

Goede informatie is belangrijk. In deze brochure De Wetten & Ondersteuning staat eenvoudig beschreven welke mogelijkheden er voor ouders zijn om de juiste zorg en ondersteuning te krijgen voor hun kind.

Lees meer
Een goed leven plan

Een goed leven plan

Het Goed Leven Plan staat in het teken van een zorgvuldig plan opstellen en een stabiel netwerk opbouwen voor het moment dat dat u de zorg voor uw kind niet meer kunt dragen.

Lees meer
Nieuws en ontwikkelingen

Nieuws en ontwikkelingen

Vanaf 1 juli is er weer veel meer mogelijk, zolang de richtlijnen van het RIVM aangehouden worden. Ook voor mensen met een persoonsgebonden budget (PGB) en hun zorgverleners.

Lees meer

Wilt u hulp en advies van een onafhankelijke professional? Neem contact op en we gaan direct voor u aan de slag.