Kennisgebied > Hulpmiddelen en woningaanpassingen

Hulpmiddelen en woningaanpassingen

 

Als u afhankelijk bent van een hulpmiddel herkent u waarschijnlijk wel de daarbij behorende problemen. Denk aan lange wachttijden bij levering of reparatie, niet de juiste hulpmiddelen of geen financiering voor het hulpmiddel naar wens. Kortom, de frustratie kan flink oplopen. Onze clientondersteuners kunnen kunnen ook geen ijzer met handen breken, maar wij hebben wel de juiste kennis van de processen. Wij kunnen u helpen zodat hulpmiddelen of woningaanpassingen sneller en beter geregeld worden. Van een trap aanpassing in huis, geschikte mantelzorgwoningen of aanpassingen een uw auto. Wij helpen u graag verder.

Persoons gebonden budget

In beide gevallen en in alle wetten bieden wij ondersteuning bij het aanvragen en opstarten van een PGB.

Ouderenzorg

Ouderenzorg is niet meer zo eenvoudig als het was; je aanmelden bij het bejaarden- of verzorgingshuis en wachten op een plekje. Langer thuis wonen is wat de meeste ouderen willen en ook wat de overheid stimuleert.

Ouderinitiatieven

Wij helpen u bij de zoektocht naar een plek voor uw (volwassen) kind met beperking.

Multiprobleemgezinnen

Vanuit Pilot 5 van Volwaardig Leven ondersteunen wij 36 gezinnen met een kind of volwassene met een beperking langdurig en intensief.

Sociale rol versterking

Iedereen kan leren en zich ontwikkelen. Ook mensen met een beperking hebben tal van mogelijkheden.

GGZ naar Wlz

Wij verzorgen de indicatie aanvraag bij het CIZ en ondersteunen de cliƫnt bij alle vragen die te maken hebben met de mogelijk nieuwe situatie.

Zorg en Onderwijs

Veel ouders van een kind met een beperking lopen tegen legio problemen aan. Wij hebben de kennis om u met raad en daad bij te staan.

Ervaringsdeskundigen

De meeste cliƫntondersteuners van ClientondersteuningPLUS weten wat het is om mantelzorger of naaste te staan.

Hulpmiddelen en woningaanpassingen

Onze kennis zetten we in om te zorgen dat hulpmiddelen en woningaanpassingen sneller en beter geregeld worden.

Gehandicaptenzorg

Wij helpen iedereen van gezinnen met een kind met een beperking, jongvolwassenen met een LVG-indicatie tot volwassenen en ouderen en zowel thuiswonend als in een ouderinitiatief of in een instelling.

Wilt u hulp en advies van een onafhankelijke professional? Neem contact op en we gaan direct voor u aan de slag.