Goed Leven Plan - ClientondersteuningPLUS

Goed Leven Plan

Leg het leven van je dromen vast

Iedereen wil een goed leven voor zijn of haar naasten. Gaat het om iemand die langdurige zorg nodig heeft? Dan is een goed uitgedacht plan voor de toekomst daar een belangrijk onderdeel van. Om er zeker van te zijn dat uw naaste ook in de toekomst de juiste zorg blijft krijgen én het leven waar u beiden van droomt. Zonder zorgen. Dat breng je makkelijk en snel in kaart met het GoedLevenPlan van ClientondersteuningPLUS.

Wij gaan je helpen
Mensen écht helpen. Niet meer van het kastje naar de muur worden gestuurd, maar direct hulp ontvangen, dat is de gedachte waaruit ClientondersteuningPLUS is ontstaan. Onze cliëntondersteuners en mantelzorgmakelaars bieden o.a. ondersteuning op het gebied van ouderenzorg, gehandicaptenzorg, GGZ en progressieve ziekten. Onze PLUS staat voor altijd een stap extra zetten. Wij denken niet alleen in bestaande oplossingen. Wij kijken verder met als doel het leven van cliënten en diens omgeving mooier, leuker en makkelijker te maken. Het GoedLevenPlan is daar een goed voorbeeld van.

‘’Wat als ik het niet meer kan?’’
Dat is een vraag die in ons werk regelmatig gesteld wordt. Dit thema beperkt zich niet alleen tot ouder wordende ouders maar gaat over alle naasten van iemand die langdurige zorg nodig heeft. Een onderwerp dat niet alleen speelt wanneer een zorgvraag ontstaat. Ook bij gezinnen waarbij de langdurige zorg voor hun zoon of dochter nu al tot in detail goed geregeld is. Want wat gebeurt er als er iets verandert in de gezinssituatie? Wanneer je niet meer in staat bent om te zorgen? Of wanneer je er niet meer bent? Je wilt zeker weten dat jouw naaste een goed leven blijft leiden met de zorg die hij of zij nodig heeft.

Om antwoorden op deze vragen vast te leggen bestaan er al enkele toolkits en/of levenstestamenten. Handige hulpmiddelen, maar in de praktijk vaak te ingewikkeld, erg tijdrovend en niet praktisch. Speciaal daarom ontwikkelen wij het GoedLevenPlan.

Het GoedLevenPlan

Een simpele digitale tool waarmee cliëntondersteuners samen met jou nadenken over de toekomstige zorg van jouw naaste, dat is het GoedLevenPlan. Het helpt vast te leggen wat jullie dromen zijn en grote levensvragen te beantwoorden. Dat zijn zaken rondom het testament maar ook kleine details. Dat jouw kind de liefste pure hagelslag op zijn brood eet bijvoorbeeld. Samen beschrijven we hoe jouw naaste een goed leven kan blijven leiden, inclusief de juiste zorg. Ook als jij het niet meer kunt.

Ontwikkelingen digitale tool
Wij bedachten het GoedLevenPlan en ontwikkelen deze slimme digitale tool momenteel met meerdere partners en zorgkantoor Menzis. Onze droom is namelijk dat elke cliëntondersteuner in Nederland in de toekomst gebruik kan maken van het GoedLevenPlan. Om samen het leven van iedereen met langdurige zorg mooier en makkelijk er te maken.

De GoedLevenPlan webapplicatie wordt als pilot door een groep van ouders getest. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op via 085- 4866 700 of goedlevenplan@clientondersteuningplus.nl