Goed Leven Plan - ClientondersteuningPLUS

Het GoedLevenPlan

Veel mensen die te maken hebben met een familielid met een verstandelijke beperking die afhankelijk is van zorg zeggen: “Wie zorgt er voor mijn kind, als ik dat niet meer kan?”. In plaats van dat het kind zich ontwikkelt in zelfstandigheid, verandert de vraag naar zorg en ondersteuning en daardoor ook de afhankelijkheid. Ook vragen zij zich af hoe het moet met de overdracht van de zorg, de woonplek, of de invulling van een goede dagbestedingsplek. Daar heeft ClientondersteuningPLUS een handige tool voor ontwikkeld.

Jouw kind in de schijnwerpers

Aantekeningen, foto’s, filmpjes, tekeningen, geluidsopnamen, allerlei wetenswaardigheden en verslagjes van gebeurtenissen uit het leven van het kind vastleggen op één plek? Deze mogelijkheden zijn er bij gebruik van de digitale omgeving www.hetgoedlevenplan.nl. Onze doelstelling is om ouders door middel van gesprekken met een getrainde cliëntondersteuner te inspireren om het GoedLevenPlan op te pakken op een manier die bij hen past. Waarbij het kind in de schijnwerpers komt te staan en er een levendig naslagwerk gemaakt wordt, wat niet alleen nuttig is, maar ook nog eens leuk om te doen! De ouders zijn volledig eigenaar van alles wat er wordt vastgelegd. Zij bepalen wie toegang heeft tot de omgeving en wat die personen kunnen zien, vastleggen of wijzigen. Het gebruik van deze omgeving is geen must, je kunt dingen ook vastleggen in een schriftje of op een andere manier die bij je past. Het belangrijkste doel is nadenken, bespreken en vastleggen.  

Veilig in gebruik

De omgeving is beveiligd door twee factor authenticatie, een up-to-date firewall en de vastgelegde data wordt versleuteld. Zodat zij voor niemand anders dan geautoriseerde gebruikers leesbaar is. De beheerder van de omgeving en ClientondersteuningPLUS (de ontwikkelaar van de digitale omgeving) hebben geen toegang tot de vastgelegde gegevens. Daardoor zijn zij niet verantwoordelijk voor de juistheid of volledigheid. Ook aanvaarden zij geen aansprakelijkheid voor de juistheid van door de gebruikers vastgelegde inhoud van welke aard of uit welke bron ook. Door toestemming te geven voor vastlegging van gegevens wordt voldaan aan de geldende privacywetgeving (AVG).

Het GoedLevenPlan beweegt met jou mee

Het GoedLevenPlan is een plan dat meegroeit in het leven van het kind en de omgeving. De toekomst begint morgen.  Het is nooit te laat om te starten met een plan en ook nooit te vroeg. Een belangrijke voorwaarde voor veel mensen is dat de zorg nu goed geregeld is, en dat daar geen zorgen over zijn. Het GoedlevenPlan blijft zich ontwikkelen door de belevenissen en ervaringen van alledag en is dus nooit helemaal “af”.

Bekijk hoe het werkt!

Onderzoek bevestigt wat we eigenlijk al wisten; dat het netwerk van iemand met een beperking en vaak van het hele gezin, klein is. Het is dan ook van groot belang om het netwerk in kaart te brengen en waar nodig uit te breiden. Een getrainde cliëntondersteuner kan hierbij helpen. Het GoedLevenPlan is bedacht en ontwikkeld door ClientondersteuningPLUS. Vanaf 2024 is het onderdeel van reguliere cliëntondersteuning Wlz en mogen alle, door ons getrainde, cliëntondersteuners ermee aan de slag.

 
Neem hier alvast een kijkje in de demo van de digitale omgeving:
www.hetgoedlevenplan.nl


Inlog:
voorbeeld@hetgoedlevenplan.nl
Wachtwoord: demo2022!

Wilt u een presentatie over het GoedLevenPlan voor een groep ouders of andere geïnteresseerden; stuur dan een mail naar contact@plusacademie.nl