Een groot compliment - ClientondersteuningPLUS
Een groot compliment

Bron: van een mantelzorger*

Het heeft maar een maand geduurd en ik zit nog midden in een intens rouwproces, maar bij deze wil ik als voormalig mantelzorger van mijn helaas overleden echtgenoot, heel graag een groot compliment achterlaten bij ClientondersteuningPLUS voor onze cliëntondersteuner.

Een hele stap

De ondersteuning werd ons aangeraden, anders hadden we die stap niet genomen. Wat ons direct opviel was de enorme vechtlust en inlevingsvermogen. Door de gedeelde levenservaring als fulltime mantelzorger hoefde ik niets uit te leggen. Er waren nauwelijks woorden nodig om duidelijk te maken dat we direct hulp en zorg nodig hadden in deze zeer moeilijke en zware tijd. Ik hoefde zelfs niet uit te leggen dat ik werkelijk alle dagen en nachten bezig was met de verzorging van mijn echtgenoot. 

Onze cliëntondersteuner sprong direct voor ons in de bres en probeerde het maximale qua zorg voor ons te realiseren. De inzet, betrokkenheid en positiviteit die daarmee ons huis binnen kwam heeft ons enorm gesterkt en gesteund. Eindelijk iemand die ons echt begreep en ook voor ons opkwam. Zelfs de noodzakelijke nachtzorg werd opgepakt.

Helaas hebben we het bezwaar tegen het Zorgkantoor om meer zorg (inclusief nachtzorg) te realiseren, niet kunnen afronden. Doordat mijn man ineens zeer snel achteruit ging heeft hij het dappere en moedige besluit genomen middels euthanasie uit het leven te willen stappen. Die nacht dreigde hij, ondanks mijn manuele ondersteuning om het slijm op te kunnen hoesten, meerdere malen te stikken. Eens te meer de bevestiging hoe noodzakelijk nachtzorg voor mijn man was. 

Mijn man is uiteindelijk vredig ingeslapen en eindelijk verlost van alle pijn. Onze cliëntondersteuner heeft mij zelfs na zijn dood gesteund middels een kaartje en een bos bloemen. 

Heel bijzonder..

*ivm privacy is deze blog geanonimiseerd