Dit is waarom wij werken bij ClientondersteuningPLUS - ClientondersteuningPLUS
Dit is waarom wij werken bij ClientondersteuningPLUS

Goed nieuws! We hebben de laatste weken weer een paar nieuwe collega’s mogen verwelkomen. We vroegen ze wat voor hun de reden was om bij onze club te komen werken. Hieronder de tekst die is geschreven door: Marieke, Marleen, Miriam, Regina, Vincent, Moniek en Jolande.

Diversiteit in expertise en ervaring

Eind 2023 en begin 2024 zijn wij gestart als onafhankelijke cliëntondersteuners bij ClientondersteuningPLUS. We komen ieder uit verschillende werkvelden, zoals: het ziekenhuis, (ambulante) zorgorganisaties en de gehandicaptenzorg, maar er is ook een NAH ervaringsdeskundige.

Enthousiast over de diepte van het vak

De redenen waarom we voor dit mooie vak hebben gekozen komen sterk overeen. Alle nieuwe medewerkers zijn enthousiast geworden van het ondersteunen van de individuele Wlz-cliënt op veel verschillende gebieden, waarbij een stukje verdieping in de wet- en regelgeving en een wat meer zakelijke manier van ondersteuning bieden onderdeel zijn. Daarnaast is het leuk om met gespecialiseerde collega’s samen te werken om zo tot het beste antwoord voor de cliënt en zijn hulpvraag te komen, zo leer je veel over verschillende doelgroepen.

Mooi en dankbaar werk

Het mooie aan het werk als onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO) vinden wij dat het levensbreed is en dat we door het bieden van een luisterend oor al veel kunnen betekenen. We merken op dat cliënten de ondersteuning van een OCO graag willen in tegenstelling tot vele cliënten die we in het verleden tegen kwamen, bijvoorbeeld in de ambulante dienstverlening.

Altijd blijven doorleren

Een van de nieuwe collega’s is ervaringsdeskundige NAH en wil zich vooral blijven inzetten voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Daarnaast nemen we ook onze werk- en levenservaring mee vanuit verschillende invalshoeken. We zijn leergierig en beseffen dat je als OCO nog heel veel kan leren. Daar krijgen we alle ruimte voor bij ClientondersteuningPLUS en er zijn ervaren collega’s beschikbaar voor alle vragen.

Als cliëntondersteuner zouden we graag samen willen zoeken naar een passende oplossing voor de cliënt. Wat heb je nodig? Laten we samen op zoek gaan!

Marieke, Marleen, Miriam, Regina, Vincent, Moniek en Jolande