De wetten zorg & ondersteuning - ClientondersteuningPLUS
De wetten zorg & ondersteuning

Nieuws > De wetten zorg & ondersteuning

De wetten zorg & ondersteuning

 

Goede informatie is belangrijk. Het is voor ouders niet altijd eenvoudig om de juiste zorg en ondersteuning voor hun kind aan te vragen en te krijgen. Vaak hebben zij het idee dat ze van het kastje naar de muur gestuurd worden . Steeds minder kinderen lijken een indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) te krijgen. Toch zijn er vaak meer mogelijkheden in wet- en regelgeving dan gedacht. Juist daarom is het zo belangrijk voor ouders en andere betrokkenen om goed geïnformeerd te worden.

Daarvoor is een speciale brochure De Wetten Zorg & Ondersteuning ontwikkeld. In eenvoudige taal wordt aan ouders uitgelegd welke zorg en ondersteuning zij kunnen aanvragen.

Bijeenkomsten speciaal voor ouders

ClientondersteuningPLUS organiseert samen met KansPLUS in opdracht van het ministerie van VWS informatie bijeenkomsten op scholen voor speciaal onderwijs en kinderdagcentra over de wetten voor zorg en ondersteuning. Ook andere groepen van minimaal 12 deelnemers die meer willen weten over het regelen van zorg voor kinderen kunnen zich aanmelden.

Digitaal informatie ontvangen

Vanwege Corona zijn veel bijeenkomsten niet doorgegaan. Daarom bieden wij vanaf 15 september ook de mogelijkheid om de informatie via filmpjes te ontvangen. Een kort filmpje over iedere wet geeft basisinformatie, vervolgens kunnen ouders en andere geïnteresseerden zich aanmelden voor een online vragenuurtje. Daarnaast blijft uiteraard ook de mogelijkheid bestaan voor een fysieke bijeenkomst. Vanaf 15 september meer informatie hierover op onze website.

Nu al interesse? Meld je aan via vraag@clientondersteuningplus.nl. Wij nemen z.s.m. contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.