Team EMB/ZEVMB - ClientondersteuningPLUS

Team EMB/ZEVMB

Als iemand een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking heeft, zijn de consequenties merkbaar voor het hele gezin. De hulpverlener in huis gaat deel uitmaken van het huishouden. Hoe houdt u professionele afstand? Wat zijn de opties als u de hulp liever niet uit handen geeft? De cliëntondersteuners van team EMB/ZEVMB zijn experts in alles waar iemand met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking mee te maken kan krijgen. We staan het netwerk van de cliënt bij met een luisterend oor, advies en ondersteuning.  

Team EMB/ZEVMB probeert bij de ondersteuning van de cliënt ook rekening te houden met de gevolgen voor de rest van het gezin. We kijken naar de mogelijkheden van de cliënt en de wensen van zijn/haar ouders of verwanten. We kunnen helpen bij het verkrijgen van een indicatie, woningaanpassingen of zorg regelen. Veel kan thuis, maar we ondersteunen ook ouders die een “nieuw thuis” willen voor hun kind. Een woonplek die aanvoelt als thuis, maar waar ook voldoende ruimte is voor eigen inbreng en de betrokkenheid van ouders. Wij helpen u met het zoeken naar een passende woonplek en maken het eerste contact. 

Soms is een situatie vastgelopen. Er is alles geprobeerd en er zijn veel mensen bij betrokken geweest, maar de juiste oplossing is nog niet gevonden. De cliëntondersteuners van team EMB/ZEVMB zijn gespecialiseerd in complexe hulpvragen. Waar anderen het té ingewikkeld vinden worden, gaan wij door. We zoeken naar een alternatieve, creatieve aanpak. Dit doen we samen met ouders of verwanten. We hebben een groot netwerk binnen zorgkantoren, zorgaanbieders en VWS. Wij gaan voor u met hen in gesprek over mogelijke oplossingen. Samen maken we een plan en dat stellen we bij wanneer dat nodig is.