Cliëntondersteuning - ClientondersteuningPLUS

Maak kennis met onze PLUS Teams

Wij helpen u op een manier die werkt. Dat doen we door specialistische cliëntondersteuners op te leiden die alles weten over hún specifieke kennisgebied. Onze kennisteams volgen de ontwikkelingen en begrijpen waar u tegenaan loopt. Zij richten zich in de dagelijkste praktijk op het onderhouden en verdiepen van hun kennis over deze gebieden. Ze ondersteunen collega’s met de laatste informatie en het geven van trainingen via de PLUSacademie. Ons Team Metgezel helpt naasten hun eigen kracht te hervinden en versterken in een lastige periode. Hier komt veel kennis van de andere kennisteams samen met intensieve, brede ondersteuning. Daarnaast helpen we uiteraard alle andere doelgroepen binnen de Wet Langdurige zorg met dezelfde passie en toewijding. 

Team Ouderenzorg

Langer thuiswonen? Onze cliëntondersteuners kijken welke zorg nodig is om daadwerkelijk zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Ook kijken we samen naar de opties wanneer thuiswonen niet meer mogelijk is.

Lees meer >

Team GGZ

Onze cliëntondersteuners helpen mensen met psychische problemen met het organiseren van begeleiding thuis of het zoeken naar een passende woonplek. Ook helpen we bij het aanvragen van een Wlz indicatie.

Lees meer >

Team Indicaties

Bij het aanvragen van een (her)indicatie komt een hoop papierwerk kijken. Onze cliëntondersteuners kunnen helpen bij de medische onderbouwing van de aanvraag en de opbouw van het dossier.

Lees meer >

Team Progressieve Ziekten

Bij mensen waarvan het ziektebeeld snel verslechtert, verandert de hulpvraag ook snel. Onze cliëntondersteuners hebben kennis van verschillende ziektebeelden en kunnen vlug schakelen. Daarbij verliezen we naasten niet uit het oog.

Lees meer >

Team Nieuw Perspectief

Wij kijken naar de mensen achter het label. Daarom ondersteunen wij iedereen die tegen de grenzen van bestaande kaders aanbotst of niet in het systeem past. Met creatieve oplossingen binnen het netwerk.

Lees meer >

Team EMB/ZEVMB

Als iemand een ernstige verstandige en meervoudige beperking heeft, zijn de consequenties merkbaar voor het hele gezin. Onze cliëntondersteuners staan het netwerk van de cliënt bij met advies en ondersteuning.

Lees meer >

Team Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Anders dan bij aangeboren hersenletsel, kan een beschadiging van de hersenen na de geboorte de levenslijn onomkeerbaar veranderen. Het ondersteunen van mensen met NAH is altijd maatwerk: ieder hersenletsel en iedere situatie is uniek.

Lees meer >

Team Metgezel

Deze cliëntondersteuners ondersteunen niet alleen de persoon met de zorgvraag maar juist ook de naasten. Zij ondersteunen gezinnen in complexe situaties bij het hervinden en versterken van hun eigen kracht.

Lees meer >

Team GoedLevenPlan

Wie zorgt er voor jouw kind met een verstandelijke beperking, als je dat zelf niet meer kan? ClientondersteuningPLUS heeft een tool ontwikkeld waarmee je de overdracht van bijvoorbeeld de zorg, de woonplek of de dagbesteding kunt regelen.

Lees meer >